Op 10 februari 1972 werd de jeugdband JDDZ (Jeugddrumband De Zilk) opgericht. Na verloop van tijd was de jeugd geen jeugd meer en kwamen er steeds meer ouderen de band versterken. In 1974 werd daarom besloten om de naam van de drumband aan te passen naar Altesa (allen te samen).

Door de jaren heen is de samenstelling van de drumband veel veranderd. Tegenwoordig noemen we ons zelf een drumfanfare en wordt onze klankkleur gevormd door baritons, trombones, sousafoons, trompetten, saxofoons, dwarsluiten, piccolo’s en natuurlijk het slagwerk.

Onder leiding van Dirk-Jan de Boer zijn we de afgelopen jaren flink gegroeid; ondertussen bestaan we uit zo een veertig spelende leden. Naast het jaarlijkse Voorjaarsconcert, Koffieconcert en diverse optredens in de omgeving worden we bijna elk jaar uitgenodigd om een optreden in het buitenland te verzorgen.

Sinds een paar jaar doen we ook mee met wedstrijden, zogeheten concoursen. Daar is het ons gelukt om in 2014 Nederlands kampioen te worden in de derde divisie! Tegenwoordig komen we zelfs uit in de tweede divisie.

Voorzitter: Ronald Buijsman
voorzitter@altesa.nl
Vice-Voorzitter: Michiel van Zelst
Secretaris: Suzan van Haaster
secretaris@altesa.nl
Penningmeester: Rob Beelen
penningmeester@altesa.nl
Bestuurslid: Jenny Beelen
Bestuurslid: Ruud van Haarlem

Wij danken onze sponsoren: